KAKO SE LEČI HERPES?

Verovatno se većini ljudi desilo bar jednom u životu da im se pojavi groznica na usni, a ona ne bira vreme i zna da izbije baš onda kada je vama neki važan dan… Osobe koje često imaju ovakvih problema već unapred mogu prepoznati simptome poput peckanja i svraba, koji ukazuju na to da im preti groznica na usni odnosno herpes simplex tipa 1. Groznica na usni je ustvari virusna infekcija kože i sluzokože i ukoliko se jednom zarazite – više nećete moći da se rešite ovog problema! Međutim, ono što možete uraditi jeste da preventivno utičete i sprečite da se groznica na usni ponovo pojavi. Postoje brojni trikovi za brzo uklanjanje herpesa što prirodnim što medicinskim putem, a da li ste znali da i poseta zubaru može da vas reši ovog problema? Reč je o savremenoj metodi pomoću koje je lecenje herpesa moguće već nakon prvog tretmana, ukoliko se na vreme obratite pravom stomatologu!

lečenje herpesa na usni

Kako nastaje groznica na usni?

Da biste uopšte mogli preventivno da delujete, morate znati uzročnike koji dovode do pojave herpesa. Jedan od glavnih faktora jeste stres i pad imuniteta. Herpes odnosno groznica na usni se najčešće pojavljuje kada ste bolesni, imate visoku temperaturu ( po tome je i dobila ovaj naziv ), zimi usled izloženosti hladnoći ili leti kada ste na visokoj temperaturi. Gotovo da svaka osoba u sebi nosi ovaj virus, ali on „spava“ i aktivira se tek onda kada se jave dodatni zdravstveni problemi. Tada se herpes manifestuje kroz pojavu plihova koji mogu biti različite boje, veličine, pa čak i u vidu nekoliko grupisanih sitnih mehurića čije izbijanje može da potraje i par dana. Ako se lecenje herpesa sprovede na vreme, tj. u prvoj fazi izbijanja – mehurići ne moraju nužno ni da se pojave! Ukoliko ipak ne prepoznate simptome, naknadno lecenje herpesa je jedino rešenje kako biste sprečili širenje virusa na druge delove usana ili pak tela, kao i na druge osobe! Nakon što se sprovede lecenje herpesa, mehurići se sasuše i stvara se krastica koja otpadne posle nekoliko dana.

Koji su načini za brzo uklanjanje herpesa?

Pre nego što se pojavi groznica na usni odnosno ukoliko primetite iznenadni svrab i peckanje na nekom delu lica ( najčešće su to usta ), možete pribeći različitim metodama za brzo uklanjanje herpesa. Važno je da znate da što pre budete delovali – pre ćete sprečiti izlazak groznice! Možete pribeći medicinskim preparatima za lecenje herpesa kao što su antivirusne kreme, flaseri za herpes ili tablete koje će vam prepisati doktor.

Laser u stomatologiji – brzo rešenje za lecenje herpesa

Ukoliko želite efikasno i lako da se rešite herpesa, postoji još jedan način – odlazak kod zubara koji primenjuje laser u stomatologiji. Možda do sada niste čuli da je lecenje herpesa omogućeno i kod pojedinih stomatologa, te vam zato predstavljamo ovu savremenu metodu za brzo uklanjanje herpesa na bezbedan i bezbolan način!

Laser je u poslednjih dvadeset godina doživeo procvat i primenu u različitim sferama, a jedna od novina je i to što se laser u stomatologiji koristi i kao metoda za brzo uklanjanje herpesa! Dokazano je da laserski zraci mogu sprečiti da se pojavi groznica na usni, jer imaju takvo svojstvo koje umanjuje infekcije. Najbolje je ako se virus tretira već prilikom pojave prvih simptoma – tada je u većini slučajeva dovoljan samo jedan tretman, dok je ukoliko je herpes već izašao neophodno nekoliko tretmana da bi se groznica na usni povukla. Laser u stomatologiji odnosno dentalni laser koristi se i u druge svrhe kao što je primena u estetskoj stomatologiji, lečenje različitih bolesti i infekcija, itd. Jedna od najvažnijih čijnjenjica kada je u pitanju laser u stomatologiji jeste da njegova primena ne prouzrokuje neželjena dejstva, te ukoliko vam je dosadilo lecenje herpesa ili je virus već otporan na pojedine tretmane i kreme – kontaktirajte nas

Klikom ovde saznajte koje su sve stomatološke intervencije moguće primenom lasera.