LEČENJE KANALA KORENA ZUBA NAPREDNOM TEHNOLOGIJOM

LEČENJE KANALA KORENA ZUBA NAPREDNOM TEHNOLOGIJOM

Da li ste čuli nekada za izraz “vadjenje živca”?

Ova veoma uznemirujuća fraza koja budi iskonski strah od stomatoloških intervencija odnosi se zapravo na lečenje inficiranog zuba. Lečenje zuba odnosno vađenje živca nije više niti bolno niti strašno. Vađenje živca zapravo predstavlja šansu da se uz terapeutske postupake sačuva zub.

Na žalost nekada je zub neophodno depulpisati odnosno umrtviti kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije a sam zub sačuva. Uspeh zavisi od vremena kada se pacijent javlja i naravno da stomatolozi nisu svemogući ali uz primenu napredne instrumentizacije i tehnke šanse za uspešnu terapiju su veoma velike.

Danas se endodoncija radi na dva načina: manuelnom odnosno ručnom obradom kanala i mašinskom tehnikom Prednost mašinske tehnike su višestruke. Najnoviji endomotori sa kojim se može pohvaliti i naša ordinacija pruža izuzetnu preciznost u radu zahvaljujući integrisanom apeks lokatoru koji detektuje dužinu pri mašinskoj rotaciji.

Mašinski instrumenti imaju takav dizajn i oblik da pri obradi kanala korena zuba ostavljaju perfektne površine jasno definsanog oblika koji se savršeno uklapa sa gutaperkom kojom se kanal puni. Dakle rotacione instrumente Reciproc prate identično fabrikovane gutaperke. Opasnost od loma igle je takođe svedena na minimum sa obzirom da aparat identifikuje otpor tkiva pri obradi i automatski koristi reciproc kontra smer čime se smanjuje napon u instrumentu i sprečava lom. Intervencija je prijatnija za pacijenta i daleko brža nego standardna metoda uz pomoć ručnih instrumenata.

Biolaser EpicXVađenje živca i lečenje kanala predstavljaju delikatan terapijski zahvat koji može da vam spasi zub. Mada je sama intervencija priznaćemo dosta skupa mi smo učinili maksimalan ustupak da ovakav oblik lečenja bude i finansijski pristupačan našim pacijentima. Prilikom obrade kanala koristimo medikamente koji hemijskim putem smanjuju broj mikroorganuzama. U našoj praksi pored MTA i BIODENTIN-a koristimo i BIOKERAMIKU. BIOKERAMIKA je bioaktivna,biokompatibilna,biorazgradiva i netoksična za okolna tkiva. Napredni sistemi materijala i tehnološka podrška savremenih endomotora uz primenu lasera predstavlja najviši stepen terapijskih mogućnosti koja je trenutno dostupna kao terapijski izbor u endodonciji.

lečenje korenaSve metode lečenja dostupne su u našoj ordinaciji. Trudimo se da pružimo kvalitet i da naši radovi dugoročno budu u službi vašeg zdravog osmeha.

Gentle Touch – nežni prema vašim zubima