Tehnologija u stomatologiji koju koristimo

digitalni skener otisak
Savremeni materijali i tehnike

Tehnologija u stomatologiji koju koristimo

Intraoralna stomatološka kamera (MOŽETE DA VIDITE ISTO ŠTO I MI):

Mala intraoralna kamera koju stomatolog koristi pri pregledu kako bi Vam što bolje predočio Vaše stanje u usnoj duplji.

Intraoralna stomatološka kameraKamera omogućuje pacijentu da se informiše kakvo je njegovo stanje u usnoj duplji kao i da bude aktivni učesnik u stomatološkoj proceduri.Stomatologu pomaže uvećavajući objekte na ekranu pri pregledu ili intervenciji.

Digitalni prikaz

Omogućava stomatologu da Vam pokaže rezultate,odnosno stanje pre intervencije i posle.

Apex Locator

Reč je o aparatu koji koristimo pri endodontskom lečenju zuba (lečenje kanala korena zuba).Omogućava nam precizno merenje dužine kanala kako bi bili pravilno obradjeni i na kraju definitivno napunjeni.Time se sprečava mogućnost prebacivanja materijala van kanala i eventualne komplikacije koje mogu nastati.

apex locator

Materijali u stomatologiji koje koristimo

U našoj ordinaciji koriste se materijali renomiranih svetskih proizvođača poslednje generacije.

www.coltene.com, www.kometusa.com, www.gcamerica.com

bežični senzor za digitalno snimanje zubaPratimo trendove na tržištu i uz kvalitetne materijale i kontinuiranu edukaciju kroz koju se naši stomatolozi redovno usavršavaju,osposobljeni smo da Vam pružimo najkvalitetniju stomatološku uslugu.

DENTALNI LASER

Od kad smo uveli dentalni laser u stomatološke procedure povećali smo procenat uspešnosti lečenja zuba. Osim kod endodontskog lećenja laser koristimo i pri terapiji parodontalnih problema. Uklanjanja resica odnosno frenektomije se takodje rade laserom i takve intervencije su brze bez krvi i konaca uz veoma lagan i bezbolan oporavak.

Izbeljivanje zuba je takodje procedura koja se može raditi uz primenu lasera rezultati su odlični.

INTRAORALNI SKENER

Intraoralnim skenerom moguće je bezkontaktno uzimanje otiska zuba. Osim neuporedivog komfora za pacijente prednost ovakvih otiska je visoka preciznost i brža izrada protetskih radova.

Remineralizacija zubnog tkiva

U okviru preventivnog programa nudimo uslugu remineralizacije zubnog tkiva.Belo-kredaste mrlje na zubu u zavisnosti od stepena izraženosti možemo da ublažimo ili potpuno uklonimo

Takođe se ovaj tretman preporučuje kod osoba koje su izbeljivali zube,nosili ortodontske aparate, kao i kod onih sa većim stepenom rizika od karijesa.