Primena mekotkivnog lasera u stomatologiji

Biolaser EpicX
Lasersko izbeljivanje zuba - najbolji put do biserno belih zuba

Primena lasera u stomatološkoj praksi

Biolase EpicX i primena lasera u stomatološkoj praksi

U jednom danu, jedan tretman, jedan sat, jedan nezaboravan osmeh…

U našoj praksi izbeljivanja zuba je veoma česta estetska procedura koju naši stomatolozi već godinama rade sa velikim uspehom.

Najnapredniji laserski sistem BIOLASE izbeljivanja zuba sa programom za osetljive zube daje brojne prednosti u odnosu na dosadašnje metode.

Prednosti laserskog izbeljivanja u odnosu na druge metode:

  • više nego dva puta brža procedura
  • 3-9 nijansa svetlija boja
  • mogućnost izbeljivanja kod osetljivih zuba

LASER ili “LASER”

Veoma je važno da znate da većina ordinacija ne koristi laser već se radi o svetlosnim lampama.

BIOLASE laser koji koristimo, oslobodjenu energiju šalje do specifičnih čestica u gelu za izbeljivanje koje aktiviraju reakciju mnogo brže nego svetlosni sistemi. Upravo ovo jeste razlog što je lasersko izbeljivanje vremenski znatno kraće a samim tim je rizik od osetljivosti zuba i bolnih propratnih efekata umanjen.

Isti laser svakodnevno koristimo za lečenje kanala zuba, hirurške intervencije kao što su gingivektomija,produženje kliničke krune, frenektomije i sve to bez potrebe da se rana ušiva. Svetlosne lampe osim beljenja zuba nemaju ovu mogućnost.

Zbog toga je BIOLASE koji koristimo sa razlogom najpoznatiji brend u Americi.

Laseri u stomatologiji su našli svoju primenu kako u estetskoj stomatologiji tako i u mekotkivnoj vođenoj regeneraciji.

Sa laserom su moguće sledeće intervencije: preoblikovanje mekog tkiva (korekcija – gumy smile), priprema gingive za protetske radove bez primene konca,bezkontaktno obeskličavanje džepova, cirkumcizija zuba kako umnjaka tako i kod mlečnih zuba, gingivektomija (uklanjanje viška desnih pri postavljanju ispuna); nivelisanje desni radi bolje estetike kako bi buduće krune bile iste dužine,otvaranje implantata i formiranje sulkusa za buduću protetsku nadoknadu, terapija afti i herpesa, osetljivost vrata zuba, terapija parodontalnih džepova, terapija kanala korena, frenektomija,izbeljivanje zuba …

Pravi benefit laserskih tretmana je bezbolnost same intervencije. Takodje možete računati na dugoročne rezultate. Ako se primenjuje kod hirurških intervencija, nema konca pa se samim tim ne nakuplja dentalni plak koji može otežavati zarastanje rane i kompromitovati terapijski uspeh.

Biolaser snage 10w, i talasne duzine 940 nm potpuno obeskličava sredinu i stvara odlične uslove za reparaciju i regeneraciju tkiva.

Nova tehnologija u službi zdravlja vaših zuba BIOLASE.

https://dentalcentar.rs/izbeljivanje-zuba-najcesca-pitanja/