SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O IMPLANTIMA

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O IMPLANTIMA

Benefiti od ugradnje implanta zuba

Bez obzira na to koliko vam zuba nedostaje, zubni implant će ih zameniti vrlo uspešno.

U slučaju kada se nadoknađuje jedan zub, zubni implant postavljen na mesto gde je bio prirodni zub i krunica koja se dodatno na njega postavlja, neće oštetiti okolne zdrave zube. Naprotiv, očuvaće zdrav izgled I funkciju okolnih zuba.

Ugradnja implanta zuba ima veliku ulogu u funkcionisanju prilikom žvakanja, govora, pa i izgleda cele usne duplje i blistavog osmeha.

Implanti zuba se ugrađuju i u slučajevima nedostatka više zuba, kada će se, na isti način ne samo nadomestiti taj nedostatak, već se na duže staze rešavaju mnoge zdravstvene komplikacije koje može ovaj problem prouzrokovati. Sa metodom kao što je implanti zuba iskustva su vrlo pozitivna. Posebno kada pacijentu nedostaje više zuba, tada zubni implanti služe kao nosači mosta, što takvim pacijentima dosta znači.

Čak i u slučajevima potpune bezubosti, implanti zuba će u potpunosti rešiti problem u vidu izrade zubnih mostova koji mogu nadomestiti sve zube u vilici. Moguća je I ugradnja stabilnih zubnih proteza koje su potpuno komforne za nošenje i rešavaju problem nedostatka zuba.

implanti dentalcentar

Šta se dešava u slučajevima bezubosti?

U situacijama kada je prisutan nedostatak jednog ili više zuba, pacijent se susreće sa nizom disfunkcionalnosti prilikom žvakanja hrane ili govora. Tu je, naravno, prisutan i esteski problem koji je vrlo izražen i utiče na probleme prilikom komunikacije, pa i na samopuzdanje samog pacijenta. Jedan od većih problema je i taj koji se javlja prilikom žvakanja, u slučaju bezubosti, gde zubi ne mogu da štite viličnu kost, pa se javlja postepen gubitak kosti. Smanjenjem funkionalnosti kosti kao podloge mišićima lica, javljaju se nepoželjne pojave na licu poput estetskih da lice izgleda starije.

Zubni imlant služi da spreči sve ove nelagodnosti. Ugradnja dentalnih implanta sprečiće sve ove nelagode usne duplje, pa i samog lica. Pored funkcije koju imaju, dentalni implanti vrlo utiču i na mlađi izgled lica, vraćajući svežinu i lepotu svakog osmeha.

Pored toga, metoda ugradnje dentalnog implanta je vrlo dostupna, radi se u najsavremenijim uslovima, uz smanjenu prisutnost bolova i nelagodnosti prilikom intervencije. Ne traje dugo, u zavisnosti od konsultacija sa stomatologom. Oporavak nakon intervencije je vrlo kratak, i za vrlo kratko vreme moguće je dobiti osmeh i zube za poželeti.

Zubni implanti se ponašaju nakon ugradnje slično prirodnim zubima, ne oštećuju okolne i vrlo se sinhronizovano uklapaju u funckiju prirodnih.

Metode kojom se ugrađuju dentalni implanti, iskustva koja imaju kod miliona zadovoljnih pacijenata pokazuju da je ovo najefikasnija i nadugotrajnija metoda za rešavanje problema bezubosti. Pored velike uspešnosti i visoke bezbednosti po celokupno zdravlje čoveka, dentalni implanti su sa razlogom na vrlo visokom mestu u popularizaciji lepog osmeha i očuvanja zdravlja usta i zuba.

Da biste ponovo imali zdrav i listav osmeh, potražite detaljniji opis o implantima ovde.

Vrlo rado ćemo vam pružiti korisne savete pozivom na naše brojeve telefona i zakazivanjem konsultacija sa našim stručnim timom.